Oksebiff med variasjon på gulrot, bacon- og rosenkålstektstekt gnocchi servert med trøffelsaus
Laktosefri

Oksebiff med variasjon på gulrot

bacon- og rosenkålstektstekt gnocchi servert med trøffelsaus
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser
Smørstekt mørbradbiff med brunet smør- og gulrotpurè, gnocchier stekt med bacon og rosenkål, servert med rødvins- og trøffelsaus og syltet gulrot.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • hvitvinseddik
  • sukker
  • smør
  • salt
  • olje
  • pepper
Gulrøtter
400 g
Vann
2 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ts
Smør
25 g
(Melk)
Gnocchi
300 g
(Gluten)
Rosenkål
200 g
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
75 g
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Trøffelolje
½ pakke
Mørbrad
300 g
Smør
1 ts
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 746 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Skrell gulrøttene. Lag omtrent 6 gulrotbånd med en potetskreller eller ostehøvel, og kutt resten av gulrøttene i biter. Kok gulrotbitene myke i en kjele med lettsaltet vann. Ha 2 ss vann, 1 ss eddik og 1 ts sukker i en bolle og pisk til sukkeret er løst opp. Vend gulrotbåndene i laken, og la de marinere frem til servering.  
 Kok gnocchien som anvist på pakken. Rens og del rosenkålen i fire. Skrell og kutt sjalottløken i skiver.   
 Ha rødvinssausen i en liten kjele og varm opp på middels høy varme. Smak til med trøffeloljen. Hold sausen varm frem til servering.     
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutt på begge sider, til det har fått en stekeskorpe. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske.      
 Ha de kokte gulrøttene i en sikt. Smelt 25 g smør i kjelen du brukte til gulrøttene under omrøring, til smøret er gyllent og lukter av nøtter. Ha gulrøttene tilbake i kjelen med det brunede smøret,  kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn krem. Smak til med litt salt og pepper.     
 Varm opp stekepannen fra punkt 4 til høy varme og ha i litt olje. Stek baconet i 3-4 minutter, eller til det er gyllent. Sil vannet fra den ferdigkokte gnocchien og ha den og rosenkålen i stekepannen med baconet. Stek videre i omtrent 3 minutter. Vend til slutt inn løkskivene, og krydre med salt og pepper.      
Server oksebiffene med den bacon- og rosenkålstekte gnocchien, trøffelsausen og gulrotkremen. Lag små snurrer av de marinerte gulrotbåndene og pynt retten med dem rett før servering.  
Vel bekomme!