30-40
Laktosefri
Oksebiff med variasjon på gulrot, bacon- og rosenkålstektstekt gnocchi servert med trøffelsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Gluten,
- melk
Basisvarer
- vann
- hvitvinseddik
- sukker
- smør
- salt
- olje
- pepper
Variasjon på gulrot
Gulrøtter
400 g
Vann
2 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ts
Smør (Melk)
25 g
Bacon- og rosenkålstekt gnocchi
Gnocchi (Gluten)
300 g
Rosenkål
200 g
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
75 g
Trøffelsaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Trøffelolje
½ pakke
Oksebiff
Mørbrad
300 g
Smør (Melk)
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 743 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Variasjon på gulrot: Skrell gulrøttene. Lag omtrent 6 gulrotbånd med en potetskreller eller ostehøvel, og kutt resten av gulrøttene i biter. Kok gulrotbitene myke i en kjele med lettsaltet vann. Ha 2 ss vann, 1 ss eddik og 1 ts sukker i en bolle og pisk til sukkeret er løst opp. Vend gulrotbåndene i laken, og la de marinere frem til servering.
- Bacon- og rosenkålstekt gnocchi: Kok gnocchien som anvist på pakken. Rens og del rosenkålen i fire. Skrell og kutt sjalottløken i skiver.
- Trøffelsaus: Ha rødvinssausen i en liten kjele og varm opp på middels høy varme. Smak til med trøffeloljen. Hold sausen varm frem til servering.
- Oksebiff: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutt på begge sider, til det har fått en stekeskorpe. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske.
- Variasjon på gulrot, fortsettelse: Ha de kokte gulrøttene i en sikt. Smelt 25 g smør i kjelen du brukte til gulrøttene under omrøring, til smøret er gyllent og lukter av nøtter. Ha gulrøttene tilbake i kjelen med det brunede smøret, kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn krem. Smak til med litt salt og pepper.
- Bacon- og rosenkålstekt gnocchi, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 4 til høy varme og ha i litt olje. Stek baconet i 3-4 minutter, eller til det er gyllent. Sil vannet fra den ferdigkokte gnocchien og ha den og rosenkålen i stekepannen med baconet. Stek videre i omtrent 3 minutter. Vend til slutt inn løkskivene, og krydre med salt og pepper.
- Server oksebiffene med den bacon- og rosenkålstekte gnocchien, trøffelsausen og gulrotkremen. Lag små snurrer av de marinerte gulrotbåndene og pynt retten med dem rett før servering.