Steinsoppcarbonara med squash og salsicciaboller, toppet med pangrattato
20-30

Steinsoppcarbonara med squash og salsicciaboller, toppet med pangrattato

Retten er inspirert av den italienske klassikeren pasta carbonara, her med krydrede kjøttboller og sprø urtetopping.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • egg
  • pastavann
  • olje
  • smør
  • salt
  • pepper

Fullkornslinguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Pangrattato

sitron
Sitron
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½–1 stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
panering
Panering
50 g

Squash og salsicciaboller

squash
Squash
1 stk
salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g

Carbonarasaus

Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
steinsoppesto
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
1 glass
Egg (Egg)
1 stk
Pastavann
½–1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1192 kcal
  • Fett 66 g
  • Karbohydrater 97 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Fullkornslinguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet når du siler vannet av den ferdigkokte pastaen, og ha pastaen tilbake i kjelen.  
  2. Pangrattato: Skyll og tørk sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og finhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek paneringen i 2–3 minutter, til den er gyllen og sprø. Tilsett skallet fra sitronen, hvitløken og persillen, og stek videre i 30 sekunder. Ha pangrattatoen over i en serveringsskål. 
  3. Squash og salsicciabollerSkyll og kutt squashen i biter på omtrent 1,5 x 1,5 cm. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek squashen i omtrent 3 minutter. Ha squashen over på en tallerken.      
  4. Squash og salsicciaboller, fortsettelseVarm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. klipp hull på hjørnet av pakken med salsicciadeigen. Stek kjøttbollene i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomstekte. Krydre squashen med salt og pepper, og bland dem med kjøttbollene.  
  5. Carbonarasaus: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Bland osten, crème fraîchen, steinsoppestoen, 1 egg og litt salt og pepper i et desilitermål. Pisk det hele til en jevn masse. 
  6. Carbonarasaus, fortsettelse: Ha den ferdigstekte squashen og salsicciabollene over i kjelen med pastaen, og vend inn carbonarasausen. Varm steinsoppcarbonaraen forsiktig opp på middels varme, i et par minutter. Spe på med litt av pastavannet, til retten har ønsket konsistens. 
  7. Servering: Topp retten med pangrattatoen.