20-30
Laktosefri
Thaisalat med hoisinglasert svinefilet, peanøtter og fullkornsris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
Ris
Fullkornsris
135 g
Hoisinglasert svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½–1 pakke
Thaisalat
Rødløk
½–1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Hjertesalat
1 stk
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
Lime
½–1 stk
Srirachasaus
½–1 pakke
Topping
Koriander
1 bunt
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 649 kcal
- Fett 16 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk et steketermometer, og stek kjøttet til det har 65 grader kjernetemperatur. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering. Eller skjær kjøttet i strimler før steking for å spare tid. På den måten setter du også mer smak på kjøttet.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Hoisinglasert svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på alle sider, til det er gyllent. Ha kjøttet over i en ildfast form, og pensle det med hoisinsausen. Stek kjøttet midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til det er gjennomstekt, men fortsatt saftig (se tips).
- Thaisalat: Skrell og kutt løken i tynne strimler. Skyll paprikaen og salaten. Kutt paprikaen i tynne strimler, og salaten i grove strimler. Ha ponzusausen og saften fra limen i en stor bolle, og smak til med srirachasausen. Vend inn løken, paprikaen og salaten.
- Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen.
- Servering: Kutt kjøttet i skiver. Fordel salaten på tallerkener, og topp med kjøttet. Dryss over korianderen og peanøttene, og server risen ved siden av.