Pasta i kremet gresskarsaus med nøttestekte kantareller og persille
35-45
Vegetar

Pasta i kremet gresskarsaus med nøttestekte kantareller og persille

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Gresskarsaus

flaskegresskar
Flaskegresskar
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
1 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
sitron
Sitron
1 stk
Vann
1½ dl

Pasta

casarecce
Casarecce (Hvete)
200 g

Nøttestekte kantareller

kantareller
Kantareller
100 g
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Servering

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 948 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 139 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett på en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen. 
  2. Gresskarsaus, forberedelse: Skrell gresskaret og del det i to på langs. Grav ut kjernen nederst. Skrell gulrøttene. Kutt gresskaret og gulrøttene i jevnstore, middels terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gylne og møre. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. 
  3. Gresskarsaus: Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 5 minutter, til løken er blank. Skru ned til lav varme. 
  4. Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken, i vannet  fra punkt 1.
  5. Gresskarsaus, fortsettelse: Ha halvparten av de ferdigstekte grønnsakene over i en serveringsskål. Ha resten av grønnsakene over i kjelen med løken og hvitløken. Varm opp kjelen til middels høy varme, og tilsett grønnsaksbuljongen, steinsopppulveret, crème fraîchen, 1½ dl vann og ønsket mengde av chiliflakene. Kok opp, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med litt saft fra sitronen, pepper og eventuelt litt salt. La den stå på lav varme frem til servering. Rør om innimellom.
  6. Nøttestekte kantareller: Børst av eventuelle jordrester på soppen, og riv de største i mindre biter. Grovhakk valnøttene. Varm opp en stekepanne til middels varme. Stek soppen og nøttene i omtrent 3 minutter, i tørr panne. Tilsett 1 ss smør, og stek det videre i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt og pepper.  
  7. Servering: Skyll, rist og grovhakk persillen. Vend gresskarsausen inn med pastaen og topp med de bakte grønnsakene, kantarellene, bladpersillen og sitronskallet.