Laktosefri
Røkt svinebiff og mathvete med sitron og dill, servert med stekt rosenkål og pære
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Mathvete
1 pakke
Dill
1 bunt
Sitron
1 stk
Grana Padano
1 pakke
Vann
4 ½ dl
Sjalottløk
½ stk
Rosenkål
200 g
Pære
1 stk
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 604 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 55 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Ha buljongen og 4½ dl vann i en kjele, og kok opp. Skrell og finhakk hvitløken og halve sjalottløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 2 minutter, eller til det er blankt. Skyll mathveten i en sikt, og ha den i kjelen med løken. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til mathveten har kokt i 15–18 minutter, og har ønsket konsistens.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet omtrent 2 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile under et lokk eller aluminiumsfolie frem til servering.
Kutt resten av sjalottløken i tynne båter. Rens og del rosenkålene i to eller fire. Skyll og kutt pæren i terninger. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og stek det hele i omtrent 3 minutter under omrøring. Krydre med litt salt og pepper.
Skyll, tørk og finhakk dillen. Skyll og finriv skallet fra sitronen (kun det gule), og finriv Grana Padanoen. Vend dillen, sitronskallet og osten inn i mathveten. Den skal ha en lett rennende konsistens. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Håper det smaker!
Vel bekomme!