20-30
Laktosefri
Røkt svinebiff og mathvete med sitron og dill, servert med stekt rosenkål og pære
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- gluten,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Mathvete med sitron og dill
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Mathvete (Hvete, Gluten)
1 pakke
Dill
1 bunt
Sitron
1 stk
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Vann
4 ½ dl
Stekt rosenkål, pære og løk
Sjalottløk
½ stk
Rosenkål
200 g
Pære
1 stk
Røkt svinekam
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 604 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 55 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Mathvete med sitron og dill: Ha buljongen og 4½ dl vann i en kjele, og kok opp. Skrell og finhakk hvitløken og halve sjalottløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 2 minutter, eller til det er blankt. Skyll mathveten i en sikt, og ha den i kjelen med løken. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til mathveten har kokt i 15–18 minutter, og har ønsket konsistens.
- Røkt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet omtrent 2 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile under et lokk eller aluminiumsfolie frem til servering.
- Stekt rosenkål, pære og løk: Kutt resten av sjalottløken i tynne båter. Rens og del rosenkålene i to eller fire. Skyll og kutt pæren i terninger. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og stek det hele i omtrent 3 minutter under omrøring. Krydre med litt salt og pepper.
- Mathvete med sitron og dill, fortsettelse: Skyll, tørk og finhakk dillen. Skyll og finriv skallet fra sitronen (kun det gule), og finriv Grana Padanoen. Vend dillen, sitronskallet og osten inn i mathveten. Den skal ha en lett rennende konsistens. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
- Håper det smaker!