Pasta bolognese med basilikumkrem og trøffel pangrattato
20-30

Pasta bolognese med basilikumkrem og trøffel pangrattato

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker

Kjøttsaus

gulrot
Gulrot
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
kjøttdeig med linser
Kjøttdeig med linser
300 g
moste tomater
Moste tomater
⅔ flaske

Pasta

linguine
Linguine (Hvete)
200 g

Basilikumkrem

lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
basilikumolje
Basilikumolje
½–1 pakke

Salat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
gulrot
Gulrot
½ stk

Trøffel pangrattato

Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
panko
Panko (Hvete)
½ pakke
trøffelolje
Trøffelolje
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1124 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 114 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Kjøttsaus: Skrell og lag lange bånd av halve gulroten med en skreller, og grovriv resten på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken og halve sjalottløken.
  2. Kjøttsaus, fortsettelse: Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, så den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett den revne gulroten og den finhakkede løken. Stek videre i 3–4 minutter. Ha i to tredeler av flasken med de moste tomatene, og la sausen småkoke på lav varme i 10–12 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.  
  3. Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  4. Basilikumkrem: Rør crème fraîchen sammen med ønsket mengde av basilikumoljen. Smak til med salt og pepper.
  5. Salat: Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger, og kutt resten av løken fra steg 1 i tynne strimler. Bland ruccolaen, tomaten, løken og gulrotbåndene fra steg 1 i en serveringsskål. Smak til med olivenolje, eddik, salt og pepper. 
  6. Trøffel pangrattato: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek pankoen i 2–3 minutter til den er gyllen. Skru av varmen, og vend inn den revne osten og trøffeloljen. 
  7. Server pastaen med kjøttsausen, og topp med basilikumkremen og den sprø pangrattatoen. Server salaten ved siden av. Vel bekomme!