Potetkaker med kantareller og sprø grønnkål, servert med stekt bacon og rørte tyttebær
20-30

Potetkaker med kantareller og sprø grønnkål, servert med stekt bacon og rørte tyttebær

Denne retten er inspirert av den svenske retten "Raggmunkar", som er populær husmannskost i Sverige.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • egg
  • hvetemel
  • salt
  • olje
  • pepper
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)

Lettsyltet rødløk

rødløk
Rødløk
½ stk
sitron
Sitron
½ stk
Sukker
1 ss

Potetkake

lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2 dl
bakepoteter
Bakepoteter
2 stk
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Salt
½ ts

Stekt bacon

bacon
Bacon
150 g

Stekt sopp og kål

kantareller
Kantareller
100 g
grønnkål
Grønnkål
100 g
rødløk
Rødløk
½ stk

Servering

steinsoppesto
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
½–1 glass
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 807 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 105 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan enten lage flere små pannekaker, eller færre store.

  1. Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft. 
  2. Lettsyltet rødløk: Skrell og kutt hele rødløken i tynne skiver. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern, og sett det til side. Ha halvparten av løken i en skål med 1 ss sukker, og skvis saften fra sitronen over. Vend det godt sammen, og la løken marinere i laken frem til servering.
  3. Potetkaker: Knekk egget i en skål, og visp inn 2 dl melk, 1 dl hvetemel og ½ ts salt, til en jevn røre. Skrell og grovriv potetene på et rivjern. Skvis ut litt av væsken fra potetene før du vender dem inn i røren.
  4. Potetkaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek potetpannekakene i omganger i 3–4 minutter på hver side, og legg dem over på et stekebrett med bakepapir (se tips). Stek dem videre i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.  
  5. Stekt bacon: Varm opp den samme stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt, og ha det over i en skål.
  6. Stekt sopp og kål: Riv kantarellene i mindre biter. Skyll grønnkålen og dra av stilkene. Varm opp stekepannen fra forrige steg til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og resten av løken fra steg 2 i 2–3 minutter til det er gyllent. Tilsett grønnkålen og stek videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper, og ha baconet tilbake i stekepannen.
  7. Servering: Anrett potetkakene med steinsoppestoen, baconet, kålen og soppen. Topp med de rørte tyttebærene, den syltede løken og sitronskallet.