Hamburger med aioli, friske grønnsaker og sitrusbakte gulrotstaver
15-20

Hamburger med aioli, friske grønnsaker og sitrusbakte gulrotstaver

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Sitrusbakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke

Hamburgere

klassisk hamburger
Klassisk hamburger
280 g

Grønnsaker

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk

Hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Servering

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 694 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kok opp ½ dl vann, 2 ss eddik og 3 ss sukker i en liten kjele, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. Gulrotstavene kan serveres rå til retten.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
  2. Sitrusbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
  3. Hamburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. 
  4. Grønnsaker: Skyll salaten og tomaten, og skrell rødløken. Kutt tomaten og løken i skiver.  
  5. Hamburgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter før servering. 
  6. Sett sammen burgerne etter eget ønske, og server gulrotstavene til retten.