Sitronpanerte svineschnitzler med ovnsbakte poteter og rosenkål, tomat, persille og rødvinssaus
35-45
Laktosefri

Sitronpanerte svineschnitzler med ovnsbakte poteter og rosenkål, tomat, persille og rødvinssaus

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • plastfolie (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter og rosenkål

gul løk
Gul løk
1 stk
poteter
Poteter
350 g
rosenkål
Rosenkål
200 g

Sitronpanerte svineschnitzler

egg
Egg (Egg)
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
panering
Panering
1 pakke
mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
Hvetemel (Egg, Hvete)
1 dl

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke

Tomat og bladpersille

tomat
Tomat
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 729 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter og rosenkål: Skrell og kutt løken i båter. Kutt potetene i båter. Kutt rosenkålen i to. Fordel potetene, løken og rosenkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
  3. Sitronpanerte svineschnitzler, forberedelseKnekk egget i en skål, og pisk det med en gaffel. Ha omtrent 1 dl hvetemel i en annen skål. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Bland skallet fra sitronen med paneringen, og fordel sitronpaneringen utover en tallerken. 
  4. Sitronpanerte svineschnitzler: Ha litt plastfolie rundt hver av kjøttskivene, og bruk en kjevle til å banke kjøttet litt flatere. Ta av plastfolien, og krydre kjøttet med litt salt og pepper. Vend kjøttet først i hvetemelet, så i egget, og til slutt i sitronpaneringen. La schnitzlene ligge på en tallerken i 2–3 minutter før du steker dem.
  5. Sitronpanerte svineschnitzler, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt.
  6. Rødvinssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
  7. Tomat og bladpersille: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og grovhakk bladpersillen. Bland tomaten og persillen i en liten serveringsskål.
  8. Servering: Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.