20-30
Laktosefri
Vegetar
Hoisinstekt tofu og eggnudler i spicy chili- og peanøttsaus, toppet med vårløk og koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- hvete,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- soyasaus
- sukker
- olje
- pastavann
- salt
- pepper
Spicy chili- og peanøttsaus
Hvitløksfedd
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
2 ts
Olje
3 ss
Pastavann
1 dl
Grønnsaker
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
1 bunt
Vårløk
½ pakke
Hoisinstekt tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½–1 pakke
Eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 739 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Spicy chili- og peanøttsaus: Skrell hvitløksfeddet, og ha det i et litermål sammen med 2 ss eddik, 1 ss soyasaus, 2 ts sukker, chiliflakene, sesamfrøene og peanøttene. Varm opp 3 ss olje i en en liten kjele på middels høy varme, til det begynner å ryke lett. Hell den varme oljen over i litermålet med resten av ingrediensene, og kjør sammen til en jevn saus med en stavmikser.
- Grønnsaker: Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt gulroten og agurken i tynne strimler, og ha det i hver sin serveringsskål. Skyll korianderen og vårløken. Grovhakk korianderen og finsnitt vårløken.
- Hoisinstekt tofu: Kutt tofuen i små terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper, og vend inn hoisinsausen.
- Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken, men spar på omtrent 1 dl av kokevannet før du siler av nudlene.
- Bland kokevannet du sparte fra nudlene sammen med peanøttsausen, og fordel sausen i skåler. Legg så i nudlene, den stekte tofuen og de strimlede grønnsakene. Topp med korianderen og vårløken. Vend alt sammen ved servering.