Indisk wrap med butter chicken og kålsalat, servert med tomatraita
4.04 (70)
Under 30 min
11 Ingredienser
En klassisk indisk kyllingcurry med tomatraita pakkes i tortillalefser – et nikk til Mexico. To verdensdeler møtes på en tallerken.
En klassisk indisk kyllingcurry med tomatraita pakkes i tortillalefser – et nikk til Mexico. To verdensdeler møtes på en tallerken.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- olivenolje
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- salt
Rødløk
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Sitron
½ stk
Sukker
½–1 ts
Olivenolje
1 ss
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Rødløk
½ stk
Butter chicken-paste
1 glass
Lett crème fraîche
150 g
Tortillalefser
4 stk
Tomat
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 997 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 91 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold fettet på kyllingen. Det smelter i stekepannen, og gjør kyllingen saftigere.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt hele rødløken i tynne skiver. Ha den strimlede kålsalaten og halvparten av løken i en serveringsskål. Bland saften fra den halve sitronen, ½–1 ts sukker, 1 ss olivenolje og litt salt i en skål. Vend dressingen inn i kålsalaten rett før servering.
Skjær kyllingen i mindre biter (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter. Ha i resten av rødløken, og stek videre i 1–2 minutter, til løken er blank og kyllingen har fått en jevn stekeskorpe.
Tilsett butter chicken-pasten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i crème fraîchen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Skyll og kutt tomaten i små terninger. Bland tomaten, yoghurten, persilladen og litt salt i en serveringsskål.
Fyll tortillalefsene med kålsalaten, kyllingen og tomatraitaen.
God middag!