15-20
Glutenfri
Pannestekt lyr med pepperonistekte poteter, kokte gulrøtter og ertesaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- melk
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Pepperonistekte poteter
Pepperoni
100 g
Småpoteter
300 g
Kokte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Pannestekt lyr
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
½ ss
Ertesaus
Grønne erter
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 573 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en glattere saus, kan du kjøre ertesausen jevn i en blender.
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Pepperonistekte poteter: Kutt pepperoniskivene i strimler, og del potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem midt i ovnen i omtrent 15–18 minutter. Bland pepperonien sammen med potetene de siste 5 minuttene av steketiden.
- Kokte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok dem i lettsaltet vann 2–3 minutter, til de er møre.
- Pannestekt lyr: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha ½ ss smør i stekepannen, og øs smøret over fisken mens den steker.
- Ertesaus: Kok ertene i 2–3 minutter. Sil av vannet, og tilsett melken, grønnsaksbuljongen og ½ ss smør. Kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med salt (se tips).
- God middag!