Pannestekt kveitefilet med potetpuré, balsamicobakte rødbeter og løk, servert med eplesmørsaus
Glutenfri

Pannestekt kveitefilet med potetpuré, balsamicobakte rødbeter og løk, servert med eplesmørsaus

4.45 (150)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Melk
½–1 dl
(Melk)
Smør
½ ss
(Melk)
Rødbeter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Norsk eple
1 stk
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Kveitefilet m/skinn
325 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 774 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan enten koke, eller ovnsbake potetene sammen med rødbetene for å forenkle retten.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 Skrell potetene, og kok dem i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt rødbetene i båter. Skrell og del sjalottløken i to på langs. Fordel rødbetene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten og 1 ss olivenolje. Stek det hele i ovnen i 20 minutter, til det er gjennomstekt. Skyll persillen og plukk bladene fra stilkene. Skill løklagene fra hverandre før servering, og vend persillen inn med grønnsakene. .
 Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha smørsausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm, og tilsett epleterningene rett før servering.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær skinnet av fisken, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side.
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt, under omrøring, til du har en jevn puré. Bruk gjerne en miksmaster hvis du har. Krydre med salt og pepper. 
God middag! 
God middag!