20-30
Glutenfri
Krydret filetstykke av svin med potetchunks, brokkolisalat, mais og peppersaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- salt
- smør
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetchunks
Poteter
350 g
Krydret filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Oregano
1 pakke
Salt
½ ts
Brokkolisalat med rødløk og mais
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Peppersaus
Peppersaus (Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 529 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke brokkolien og løken med potetene de siste 15 minuttene av potetenes steketid.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetchunks: Del potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av størrelsen. Ha potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
- Krydret filetstykke av svin: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttet på alle sider i 4–5 minutter. Ha kjøttet over på en tallerken. Bland sammen røkt chilimix, oregano og 1 ts salt, og gni inn kjøttet med blandingen.
- Krydret filetstykke av svin, fortsettelse: Legg kjøttet på brettet med potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid. Stek kjøttet i 12–14 minutter, og la det hvile i romtemperatur i 3–4 minutter før du skjærer det i skiver. Hvis du bruker et steketermometer, skal kjøttet stekes til det har 62–64 grader i kjernetemperatur.
- Brokkolisalat med rødløk og mais: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Kok brokkolien i omtrent 3 minutter. Tilsett løken, og kok opp. Sil av vannet, og ha brokkolien og løken tilbake i kjelen. Tilsett maisen og 1 ss smør, varm opp, og stek på høy varme i 2 minutter.
- Peppersaus: Ha sausen i en liten kjele, og varm opp på middels varme.
- Håper det smaker!