Ingefær- og myntemarinerte reketacos med mangosalat og jalapeño servert med peanøtter
Laktosefri
Glutenfri

Ingefær- og myntemarinerte reketacos med mangosalat og jalapeño servert med peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • sukker
  • limeskall
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
Ingefær
½ bit
Mynte
½ bunt
Lime
½ stk
Reker
100 g
(Skalldyr)
Gulrot
1 stk
Mango
½ stk
Jalapeño
½ stk
Lime
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts
Minitortillaer
1 pakke
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Mynte
½ bunt
Limeskall
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du varmer tortillasene i en tørr stekepanne, slipper du å sette på stekeovnen. Rekene kan stekes raskt i en stekepanne på høy varme med litt olje. Mariner dem da uten mynten, og bruk den til topping eller i salaten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft (se tips). 
Skrell ingefæren, og skyll mynten og limen. Finhakk halve mynten, og grovhakk resten. Finriv ingefæren og skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Ha halvparten av limeskallet, saften fra halve limen, ingefæren, den finhakkede mynten og rekene i en skål. Vend det hele godt sammen, krydre med litt salt og pepper, og la det marinere på benken frem til servering (se tips). 
 Skrell og kutt gulroten i tynne strimler. Kutt vekk skallet fra mangoen, og del mangokjøttet i terninger. Skyll og kutt ønsket mengde av jalapeñoen i tynne ringer. Ha saften fra resten av limen, 1 ss olivenolje og 1 ts sukker i en skål, og rør godt sammen. Vend gulroten, mangoen, jalapeñoen og rødkålen inn i marinaden.  
 Pakk tortillasene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. 
Ha aiolien og resten av limeskallet i en skål, og smak til med salt og pepper. Vend de marinerte rekene inn med mangosalaten. Fyll tortillasene med rekene og mangosalaten, og topp med aiolien, peanøttene og resten av mynten. 
Vel bekomme!