Vegetar
Pizza med steinsoppesto, syltet rødkål og smørstekte kantareller, toppet med Grande Premium
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Smør
- sukker
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Rødkål
200 g
Smør
½ ss
Sukker
1 ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Lett crème fraîche
½–1 pakke
Steinsoppesto
½ glass
Kantareller
100 g
Grønnkål
50 g
Valnøtter
1 pakke
Pizzabunner
2 stk
Revet Grande Premium
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 919 kcal
- Fett: 46 g
- Karbohydrater: 99 g
- Protein: 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har balsamicoeddik, kan du gjerne bruke dette i den syltede rødkålen.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i ½ ss smør. Stek rødkålen i 3–4 minutter, til den mykner. Ha i 1 ts sukker og 2 ss eddik, og stek videre i 1 minutt.
Bland crème fraîchen og steinsoppestoen med litt salt og pepper i en skål. Børst soppen fri for jord, og riv den i mindre biter. Skyll og tørk grønnkålen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er lett gyllen. Ta soppen av varmen, og vend inn grønnkålen. Smak til med salt og pepper.
Grovhakk valnøttene. Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîche- og steinsoppsausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel rødkålen over. Topp med kantarell- og grønnkålblandingen og valnøttene, og stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter, eller til grønnkålen er litt sprø.
Topp pizzaene med Grande Premium-osten før servering.
Vel bekomme!
God middag!