Bowl med teriyakiglasert tofu og stekt kål, mangosalsa og sort ris
Laktosefri
Vegetar

Bowl med teriyakiglasert tofu og stekt kål, mangosalsa og sort ris

4.13 (172)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Svart ris
125 g
Rødløk
½ stk
Mango
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Hodekål
150 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Stekt norsk tofu
1 pakke
(Soya)
Teriyakisaus
100 g
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 694 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til mangosalsaen med litt finrevet limeskall (kun det grønne).

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, mangoen og halvparten av korianderen i en skål, og smak til med saften fra halve limen.
Kutt kålen i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek den strimlede kålen og ingefærblandingen i 2–3 minutter, eller til kålen er mør. Krydre med litt salt og pepper, og ha det hele over på en tallerken. 
 Tørk tofuen lett, og skjær den i mindre biter. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek tofuen i 2–3 minutter, eller til den har en gyllen stekeskorpe. Skru ned varmen til middels, og vend inn teriyakisausen. Stek tofuen under omrøring i 2–3 minutter, til teriyakisausen har tyknet.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene og resten av korianderen til retten.
Vel bekomme!