Pasta linguine i fløtesaus med bacon, skinke og grønne erter
4.15 (358)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- olje
- smør
- salt
- pepper
Pasta
200 g
Purre
1 stk
Kokt skinke i strimler
100 g
Grønne erter
125 g
Matfløte
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Pastavann
1 dl
Bacon
150 g
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 770 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 86 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ta vare på omtrent 1 dl av kokevannet etter at pastaen er ferdigkokt.
Del purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den hvite og lysegrønne delen av purren i tynne skiver.
Varm opp en vid stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til de er gylne. Ha baconet over på en tallerken.
Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek purren i omtrent 2 minutter, til den er myk. Tilsett skinken, ertene, fløten og hønsebuljongen. La sausen småkoke i 2–3 minutter, til fløteblandingen har tyknet litt. Vend inn pastaen, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt av pastavannet dersom sausen blir for tykk.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Topp retten med det stekte baconet og osten.
God middag!
God middag!