Glutenfri
Indisk butter chicken med basmatiris og kachumbersalat, servert med krydret yoghurt
4.25 (608)
Under 20 min
13 Ingredienser
Du finner denne populære retten på de aller fleste indiske menyer. Her får du er en rask versjon med krydret salat og frisk yoghurtdressing.
Du finner denne populære retten på de aller fleste indiske menyer. Her får du er en rask versjon med krydret salat og frisk yoghurtdressing.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
135 g
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Garam masala
1 pakke
Sukker
½ ts
Kyllinglårfilet
350 g
Rødløk
½ stk
Butter chicken-paste
1 glass
Crème fraîche
150 g
Vann
1 dl
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 839 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hold gjerne igjen litt tomat, agurk og rødløk og vend det inn med yoghurten for å lage en raita.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovhakk hele rødløken. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen halvparten av løken, saften fra limen og ½ ts sukker i en skål. La det stå og trekke i 5 minutter, før du har i tomaten, agurken og korianderen (se tips). Smak til med garam masala-krydderet og litt salt.
Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Ha i resten av løken det siste minuttet av steketiden. Krydre med salt og pepper. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 1 minutt. Vend inn crème fraîchen, og la sausen småkoke i 2–3 minutter til. Smak til med salt og sukker.
Ha yoghurten i en skål, og smak til med persilladen.
Vel bekomme!