20-30
Krydret filetstykke av svin med bulgur, avokadohummus og varm tomatsalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
- sukker
Bulgur
Tomatpuré
½ pakke
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss
Varm tomatsalat
Tomater
2 stk
Bladpersille
1 bunt
Sjalottløk
1 stk
Krydret filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Til servering
Avokadohummus
1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 568 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 48 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til yoghurten med litt av det tyrkiske krydderet, eller vend sammen avokadohummusen og yoghurten til en dressing. Tomatsalaten kan serveres kald.
- Bulgur: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Tilsett tomatpuréen, og stek den i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
- Varm tomatsalat: Skyll tomatene og persillen, og skrell løken. Kutt tomatene i båter, løken i skiver og plukk persillebladene fra stilkene.
- Krydret filetstykke av svin: Skjær kjøttet i to like tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Løft kjøttet over på en tallerken og krydre med det tyrkiske krydderet og litt salt.
- Varm tomatsalat, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og stek tomatene og løken i 2 minutter. Krydre med litt salt, pepper og sukker, og vend inn persillen.
- Server avokadohummusen og yoghurten til retten (se tips).