Glutenfri
Sitronbakt laksefilet med frisk dill, jordskokkrisotto, aromasopp og urtedressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider- eller hvitvinseddik
- vann
- smør
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Sjalottløk
1 stk
Jordskokker
250 g
Risottoris
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
5–6 dl
Smør
1 ss
Soyasaus
½ ss
Sitron
½ stk
Dill
½ bunt
Laksefilet
270 g
Aromasopp
100 g
Sitron
½ stk
Urtedressing
½ pakke
Dill
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 637 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fisken i smør i en stekepanne på middels varme i 1–2 minutter på hver side for ekstra god smak og mindre oppvask.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell løken og jordskokkene. Finhakk løken, og kutt jordskokkene i terninger. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, jordskokkene og risottorisen i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett grønnsaksbuljongen, 1 ss eddik og 5–6 dl vann. Tilsett mer vann hvis risottoen blir for tørr, og la den småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom.
Skyll og tørk sitronen godt. Skyll og tørk dillen. Ha fisken i en smurt ildfast form. Finriv litt skall fra sitronen (kun det gule) og dillen over fisken, og krydre med salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Børst soppen fri fra jord, og del den i to eller fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den er lett brunet, og krydre med salt og pepper.
Riv Grana Padano-osten på den fine siden av et rivjern. Vend inn den revne osten og 1 ss smør i risottoen, og smak til med ½ ss soyasaus, salt og pepper.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene, urtedressingen og resten av dillen til retten.
Vel bekomme!