Indrefilet av svin med urtestekte rotgrønnsaker, jasminris og soppsaus
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- vann
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Rødbete
1 stk
Urtemiks
½–1 pakke
Smør
1 ss
Indrefilet av svin
300 g
Soppsaus
1 pakke
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 627 kcal
- Fett: 16 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 62–65 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, la det hvile til temperaturen når 68 grader, og skjær det i skiver.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt gulrøttene, selleriroten og rødbeten i grove biter. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 3–4 minutter. Snu på kjøttet underveis, så hele kjøttstykket får en jevn stekeskorpe.
Ta formen med grønnsakene ut av ovnen etter 10 minutter, og vend inn ønsket mengde av urtemiksen og 1 ss smør. Legg kjøttet i formen med grønnsakene. Skru ned varmen på ovnen til 200 grader. Stek kjøttet med grønnsakene de siste 10 minuttene av grønnsakenes steketid (se tips).
Hell sausen over i en liten kjele. Skyll ut pakken med ½ dl vann, og varm opp på lav varme under omrøring.
God middag!
Vel bekomme!