Kyllingbryst med maiskrem, estragonbakte poteter og gulrøtter, servert med steinsoppsaus
20-30

Kyllingbryst med maiskrem, estragonbakte poteter og gulrøtter, servert med steinsoppsaus

Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en steinsoppsaus med mye umami er dette skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Ovnsbakte grønnsaker og kylling

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
poteter
Poteter
350 g
estragon
Estragon
1 bunt
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g

Maiskrem

maiskorn
Maiskorn
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Steinsoppsaus

soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
soppulver
Soppulver
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 600 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker og kylling: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skyll og kutt potetene i fire. Fordel gulrøttene og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.
  3. Ovnsbakte grønnsaker og kylling, fortsettelse: Skyll og grovhakk estragonen. Ha kraften fra kyllingpakken i en liten kjele, og del kyllingen i to på langs. Strø estragonen over grønnsakene i ovnen når det gjenstår 8–10 minutter av steketiden, og legg kyllingen på toppen. Stek det hele sammen til kyllingen er gjennomvarm. 
  4. Maiskrem: Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med litt salt. 
  5. Steinsoppsaus: Ha sausen i kjelen med kyllingkraften fra steg 3, og varm opp på middels varme under omrøring. Smak til med steinsoppulveret.
  6. Skjær kyllingen i skiver før servering.