Kyllingbryst med maiskrem, estragonbakte poteter og gulrøtter, servert med steinsoppsaus
4.38 (199)
Under 30 min
7 Ingredienser
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en steinsoppsaus med mye umami er dette skikkelig hverdagsluksus.
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en steinsoppsaus med mye umami er dette skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Gulrøtter
400 g
Poteter
350 g
Estragon
1 bunt
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Soppsaus
½–1 pakke
Soppulver
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 600 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skyll og kutt potetene i fire. Fordel gulrøttene og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.
Skyll og grovhakk estragonen. Ha kraften fra kyllingpakken i en liten kjele, og del kyllingen i to på langs. Strø estragonen over grønnsakene i ovnen når det gjenstår 8–10 minutter av steketiden, og legg kyllingen på toppen. Stek det hele sammen til kyllingen er gjennomvarm.
Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med litt salt.
Ha sausen i kjelen med kyllingkraften fra steg 3, og varm opp på middels varme under omrøring. Smak til med steinsoppulveret.
Skjær kyllingen i skiver før servering.
Vel bekomme!