Konfiterte kyllinglår med myk løk, spinat og ovnsbakte rotgrønnsaker med appelsin
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Konfiterte kyllinglår med myk løk, spinat og ovnsbakte rotgrønnsaker med appelsin

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • salt
    • pepper

    Ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker

    kålrot
    Kålrot
    300 g
    gulrøtter
    Gulrøtter
    2 stk
    småpoteter
    Småpoteter
    300 g
    spinat
    Spinat
    50 g
    appelsin
    Appelsin
    1 stk

    Konfiterte kyllinglår med myk løk

    gul løk
    Gul løk
    1 stk
    konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
    Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
    550 g
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 738 kcal
    • Fett 41 g
    • Karbohydrater 51 g
    • Protein 41 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kyllingen kan også varmes med grønnsakene i ovnen, hvis du foretrekker det.

    1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
    2. Ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker: Skrell og kutt kålroten og gulrøttene i staver. Del potetene i to. Fordel alle grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. 
    3. Konfiterte kyllinglår med myk løk: Skrell og kutt løken i skiver. Skjær kyllinglårene i to gjennom leddet. Ta vare på sjyen fra pakken. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 3–4 minutter, til løken er myk. Tilsett sjyen fra pakken, og la det hele småkoke under lokk i 10–12 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
    4. Ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker, fortsettelse: Skyll spinaten. Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Ta de ferdigstekte grønnsakene ut av ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten. 
    5. Nyt måltidet!