Glutenfri
Kylling i mangochutneysaus med tomatsalat og basmatiris, servert med yoghurt
4.53 (432)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- soyasaus
- sukker
- salt
- pepper
Rødløk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Garam masala
½–1 pakke
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Vann
½ dl
Soyasaus
1 ss
Basmatiris
135 g
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Sitron
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Sukker
1 ts
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 863 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 97 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne ut glasset med mangochutney med vannet som skal brukes i sausen, og ha det i sausen i stekepannen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og grovhakk hele rødløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen og halvparten av løken. Stek løken 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett mangochutneyen, kokoskremen, ½ dl vann, 1 ss soyasaus og garam masala-krydderet. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen.
Ha kyllingen og kraften fra pakken over i en ildfast form, og hell over mangochutneysausen. Stek det hele midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Del sitronen i to. Bland resten av rødløken, saften fra sitronen og 1 ts sukker i en serveringsskål. La rødløken trekke i laken i 5 minutter. Ha i tomaten og agurken, og smak til med salt og pepper.
Server yoghurten til retten.
Vel bekomme!
Vel bekomme!