Currykremet fullkornspasta med kyllingkjøttdeig og wokkede grønnsaker toppet med koriander
20-30
Laktosefri

Currykremet fullkornspasta med kyllingkjøttdeig og wokkede grønnsaker toppet med koriander

Ingredienser

Allergener
  • Hvete

Basisvarer

  • pastavann
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • soyasaus

Currykremet pasta

pasta penne
Pasta penne (Hvete)
200 g
kokoskrem
Kokoskrem
½ pakke
rød currypaste
Rød currypaste
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk
Pastavann
1 dl

Kyllingkjøttdeig

kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
½–1 pakke
Vann
½ dl

Wokkede grønnsaker

rødløk
Rødløk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
sukkererter
Sukkererter
150 g

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 739 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar oppvask og tid: Tilsett currypasten, kokoskremen, soyasausen og limesaften som skal i sausen direkte i stekepannen, og lag sausen sammen med kyllingkjøttdeigen. Vend sausen og kjøttdeigen inn med den ferdigkokte pastaen helt til slutt.

  1. Currykremet pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på 1 dl av pastavannet. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, og ha den tilbake i kjelen. 
  2. Kyllingkjøttdeig: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter og stek den videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett hønsebuljongen og omtrent ½ dl vann, og smak til med pepper (se tips). 
  3. Wokkede grønnsaker: Skrell og kutt løken i tynne båter. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del pak choyen i to på langs. Skyll den innvendig og kutt den i grove biter. Skyll og kutt vekk endene på sukkertene. Varm opp en wok eller stor stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Wok grønnsakene under omrøring i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt.
  4. Kremet pasta, fortsettelse: Ha kokoskremen og ønsket mengde av currypasten i en skål. Pisk det godt sammen og smak til med soyasaus, litt saft fra limen og eventuelt mer av currypasten. Vend sausen inn i den ferdigkokte pastaen, og spe på med pastavannet til ønsket konsistens.
  5. Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Topp retten med de wokkede grønnsakene, kyllingkjøttdeigen og korianderen, og server limebåtene til. God middag!