Elgburger med balsamicosyltet løk og selleri- og tyttebærslaw, servert med bakt jordskokk
20-30

Elgburger med balsamicosyltet løk og selleri- og tyttebærslaw, servert med bakt jordskokk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt jordskokk med Grana Padano

jordskokk
Jordskokk
250 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
½ stk

Balsamicosyltet løk

rødløk
Rødløk
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Smør (Melk)
½ ss
Sukker
½ ts

Selleri- og tyttebærslaw

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
150 g
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
½ pakke

Elgburger

elgburger
Elgburger
2 stk

Burgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Til servering

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 855 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakt jordskokk med Grana Padano: Skyll og kutt jordskokkene i to eller fire avhengig av størrelsen. Fordel jordskokkene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 25 minutter, eller til de er møre og gylne. Vend inn persilladen. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern og topp de ferdigstekte jordskokkene med osten rett før servering.
  3. Balsamicosyltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i ½ ss smør. Stek løken i 3–4 minutter, til den er myk og gyllen. Ha i ½ ts sukker og halve pakken med balsamicovinaigrette, og stek videre i 1 minutt.
  4. Selleri- og tyttebærslaw: Skrell og grovriv selleriroten på et rivjern, og ha den i en serveringsskål. Vend inn aiolien og de rørte tyttebærene, og smak til med salt og pepper.
  5. Elgburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
  6. Burgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.  
  7. Til servering: Skyll og tørk ruccolasalaten. Sett sammen burgerne etter eget ønske, og server de ovnsbakte jordskokkene ved siden av.