Sashimibowl med Frøya back loin, jasminris, syrlig rødkål og mango
20-30
Laktosefri

Sashimibowl med Frøya back loin, jasminris, syrlig rødkål og mango

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • salt
  • olje

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Syrlig rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
2 ss

Sashimi

lime
Lime
1 stk
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Frøya back loin
Frøya back loin (Fisk)
180 g

Topping

mango
Mango
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 748 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også marinere laksen i dressingen i 20 minutter. Da blir laksen "kokt" av syren fra limen, og får en litt annen struktur enn om den serveres helt rå.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.   
  2. Syrlig rødkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 1 minutt. Ha over ½ ss sukker, 1 ss eddik og 2 ss vann, og la væsken koke inn i kålen. Smak til med salt.   
  3. Sashimi: Del limen i to. Ha ponzusausen og saften fra limen i en bolle. Kutt fisken i tynne skiver (se tips). 
  4. Topping: Skjær vekk skallet fra mangoen, og kutt den i terninger. Skyll og grovhakk korianderen.   
  5. Servering: Vend fisken raskt i dressingen fra punkt 3. Fordel risen i dype skåler, og topp med sashimien, rødkålen og mangoen. Server korianderen, sesamfrøene, chilimajonesen og resten av dressingen fra punkt 3 til retten.