Pannestekt kveitefilet med potetpuré, balsamicobakte rødbeter og løk, servert med eplesmørsaus

Signert Adams kokketeam

Glutenfri

Pannestekt kveitefilet med potetpuré, balsamicobakte rødbeter og løk, servert med eplesmørsaus

4.45 (152)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Melk
½–1 dl
(Melk)
Smør
½ ss
(Melk)
Rødbeter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Norsk eple
1 stk
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Kveitefilet m/skinn
325 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 774 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan enten koke, eller ovnsbake potetene sammen med rødbetene for å forenkle retten.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 Skrell potetene, og kok dem i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt rødbetene i båter. Skrell og del sjalottløken i to på langs. Fordel rødbetene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten og 1 ss olivenolje. Stek det hele i ovnen i 20 minutter, til det er gjennomstekt. Skyll persillen og plukk bladene fra stilkene. Skill løklagene fra hverandre før servering, og vend persillen inn med grønnsakene. 
 Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha smørsausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm, og tilsett epleterningene rett før servering.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær skinnet av fisken, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side.
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt, under omrøring, til du har en jevn puré. Bruk gjerne en miksmaster hvis du har. Krydre med salt og pepper. 
God middag! 
Vel bekomme!