Signert Adams kokketeam
Hvit pizza med rosastekt mørbrad, kantareller og grønnkål, toppet med syltet rødløk og trøffelaioli
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eddik 7 %
- sukker
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Crème fraîche
1 pakke
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
Grana Padano
½–1 pakke
Grønnkål
50 g
Kantareller
100 g
Pizzabunner
2 stk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss
Mørbrad
180 g
Smør
½ ss
Aioli
1 pakke
Trøffelolje
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1158 kcal
- Fett: 63 g
- Karbohydrater: 103 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spar på litt av osten til topping. Skjær den i tynne skiver eller finriv den over den ferdigstekte pizzaen. Hvis du steker flere pizzaer samtidig er det lurt å bytte plass på stekebrettene midtveis i steketiden, for et jevnere resultat.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, eller så høyt den går.
Ha crème fraîchen i en liten skål og vend inn kryddermiksen. Finriv Grana Padanoen på et rivjern og vend osten inn med crème fraîchen (se tips). Smak til med litt salt og pepper. Skyll grønnkålen, ha den over i en bolle, og vend inn litt olje, salt og pepper. Børst vekk eventuelle jordrester fra kantarellene, og riv dem i mindre strimler. Ha soppen i bollen med grønnkålen og vend det forsiktig sammen.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Ha pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel den hvite sausen jevnt utover. Spre grønnkålen og kantarellene på pizzaene, og stek dem midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til grønnkålen er sprø og kantarellene er gylne (se tips).
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på begge sider, til det har fått en stekeskorpe. La kjøttet hvile i 5 minutter, og skjær det i tynne skiver før servering. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske.
Ha aiolien i en liten skål, og smak til med ønsket mengde av trøffeloljen.
Topp pizzaene med biffen og den syltede løken, og drypp trøffelaiolien over. Vel bekomme!
God middag!
- Vin:
- Tenuta Elmata Nippi Sangiovese 2022 (Vmp nr. 16454201). Tenuta Elmata er et nytt prosjekt i Bibbona, Toscana. Deres vin, Nippi, er en "Super Toscaner" basert på Sangiovese-druen. Vinen er delikat og kompleks med røde og mørke bær, mineralitet og soppkarakter, som passer perfekt til pizza og topping
- Alkoholfritt alternativ:
- Brus på sicilianske sitroner fra Grimstad Brusfabrikk (Vmp nr. 14246502). Den er frisk og leskende med tydelig mineralitet som harmonerer godt med pizzatoppingen.