Lettsaltet torsk med kokte poteter, råkostsalat og eggesmør
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Lettsaltet torsk med kokte poteter, råkostsalat og eggesmør

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Eggesmør

egg
Egg (Egg)
2 stk
Smør (Melk)
50 g

Lettsaltet torsk

lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l

Råkostsalat

norsk eple
Norsk eple
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sitron
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 541 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 2–3 minutter hvis du heller foretrekker det.

  1. Kokte poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke (på lav varme) i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Eggesmør: Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i biter. Smelt 50 g smør i en kjele. Vend inn eggene før servering. Smak til med litt salt.
  3. Lettsaltet torsk: Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann. Skyll fisken i kaldt vann. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg.
  4. Råkostsalat: Skyll eller skrell eplet. Skrell gulrøttene, og grovriv dem og eplet på et rivjern. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
  5. Vel bekomme!