Glutenfri
Stekt laks med agurk- og eplesalat, kokte poteter og smørsaus
4.33 (240)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- pepper
- smør
- olje
Småpoteter
300 g
Dill
½ bunt
Smørsaus
½–1 pakke
Agurk
½–1 stk
Norsk eple
½–1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Laksefilet
270 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 669 kcal
- Fett: 43 g
- Karbohydrater: 39 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en enklere tilberedningsmetode kan du også bake fisken i ovnen. Fordel laksen i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter på 180 grader.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og grovhakk dillen, og vend den inn med potetene når de er ferdigkokte.
Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skyll og kutt agurken og eplet i tynne skiver. Bland agurken og eplet sammen i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik og litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper underveis i stekingen.
Vel bekomme!
Vel bekomme!