Stekt laks med agurk- og eplesalat, kokte poteter og smørsaus
Glutenfri

Stekt laks med agurk- og eplesalat, kokte poteter og smørsaus

4.33 (240)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • smør
  • olje
Småpoteter
300 g
Dill
½ bunt
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Agurk
½–1 stk
Norsk eple
½–1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 669 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 39 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en enklere tilberedningsmetode kan du også bake fisken i ovnen. Fordel laksen i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter på 180 grader.

Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og grovhakk dillen, og vend den inn med potetene når de er ferdigkokte.
 Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skyll og kutt agurken og eplet i tynne skiver. Bland agurken og eplet sammen i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik og litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper underveis i stekingen. 
Vel bekomme!
Vel bekomme!