Soya- og ingefærbakt laks med asiatisk agurksalat og epleris, servert med chilimajones
20-30
Laktosefri

Soya- og ingefærbakt laks med asiatisk agurksalat og epleris, servert med chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper

Epleris

jasminris
Jasminris
135 g
norsk eple
Norsk eple
½ stk

Asiatisk agurksalat

lime
Lime
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
reddiker
Reddiker
1 bunt
Vann
1 ss
Sukker
1 ss

Soya- og ingefærbakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Tilbehør

vårløk
Vårløk
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 797 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte eplet i tynne skiver, og ha det i agurksalaten.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Epleris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll og kutt eplet i små terninger. Vend eplet forsiktig inn i den ferdigkokte risen (se tips).
  3. Asiatisk agurksalat: Klem limen godt, og del den i to. Press saften fra limen i en serveringsskål. Ha i 1 ss vann og 1 ss sukker, og visp til sukkeret er løst opp. Smak til med salt og pepper.
  4. Asiatisk agurksalat, fortsettelse: Skyll agurken og reddikene i kaldt vann. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver. Vend agurken og reddikene inn i limemarinaden.
  5. Soya- og ingefærbakt laks: Legg fisken i en ildfast form, og fordel soya- og ingefærsausen over. Stek fisken i ovnen i 5–6 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  6. Tilbehør: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Server vårløken, sesamfrøene og chilimajonesen til retten.