Glutenfri
Krydderstekt kyllingbryst med smørstekt rødløk og grønne bønner, servert med potetbåter og bearnaisesaus
4.22 (318)
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Kyllingbryst med skinn
300 g
Persillade
1 pakke
Rødløk
1 stk
Grønne bønner
150 g
Vann
2 dl
Smør
½ ss
Bearnéssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 587 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Krydre den med persilladen, legg den oppå potetene når det gjenstår 10–15 minutter av potetenes steketid, og stek det ferdig sammen.
Skrell og kutt løken i strimler. Kutt endene av de grønne bønnene, og del dem i to hvis de er lange. Kok opp en kjele med 2 dl lettsaltet vann. Damp bønnene under lokk i 1 minutt.
Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Sil vannet av bønnene. Ha løken og ½ ss smør i kjelen med de grønne bønnene, og stek det hele på middels varme i 2 minutter, til løken er blank og bønnene er glaserte av smøret. Krydre med litt salt og pepper.
La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.
God middag!