Fiskeburger i brioche servert med eple-coleslaw, syltet rødløk, potetfries og aioli
4.13 (166)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Norsk eple
1 stk
Råkostmiks
150 g
Lett urtedressing
75 g
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 738 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 95 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm gjerne fiskeburgerne og burgerbrødene ute på grillen for ekstra god smak og hygge.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetstavene midt i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend på friesene underveis i steketiden for et jevnere resultat.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Skyll eplet, og kutt det i tynne strimler, eller grovriv det på et rivjern. Ha eplet, råkostmiksen og urtedressingen i en bolle, og bland godt. Krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne eller grillpanne, og ha i litt olje. Stek eller grill fiskeburgerne i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Fyll burgerbrødene med eple-coleslawen, fiskeburgerne og den syltede rødløken. Server potetfriesene og aiolien til retten.
Vel bekomme!