20-30
Laktosefri
Vegetar
Refried beans med lime- og koriandercoleslaw, hvetetortillaer og avokado
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- hvete,
- gluten
Basisvarer
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Refried beans
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Coleslaw
Gulrot
1 stk
Koriander
½ bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones (Egg, Sennep)
⅓ pakke
Lime
½ stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
3–4 stk
Servering
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Tortillachips
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 978 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 124 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett 1 ts kanel eller litt mørk sjokolade når du steker bønnene for en fyldigere smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Refried beans: Skrell gulroten, sjalottløken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt sjalottløken og den ene gulroten i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
- Refried beans, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halve pakken med paprikakrydderet og hele pakken med oreganokrydderet i omtrent 1 minutt. Tilsett gulrotterningene, sjalottløken, hvitløken og bønnene, og stek videre i 4–5 minutter. Ha i 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter, til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.
- Coleslaw: Skrell og grovriv gulroten på et rivjern og finhakk korianderen. Bland 2 ss av chilimajonesen og saften fra halve limen i en skål. Krydre med resten av paprikakrydderet, salt og pepper. Bland rødkålen, den revne gulroten og korianderen sammen med dressingen.
- Hvetetortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6 minutter før servering.
- Servering: Del avokadoen i to. Fjern steinen, og del avokadokjøttet i skiver. Fyll tortillaene med bønnene, og topp med avokadoen, coleslawen, den syltede rødløken og tortillachipsene. Del resten av limen i båter, og server til retten.