Vegetar
Linguine med sitron og persille, og pannestekt blomkål toppet med mozzarellakrem og sprø kjerner
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- smør
- salt
- pepper
- olje
Linguine
200 g
Bladpersille
½ bunt
Sitron
1 stk
Pastavann
1 dl
Smør
1 ss
Blomkål
½–1 stk
Norsk eple
1 stk
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Mozzarella
125 g
Urtedressing
1 pakke
Kjerneblanding
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 789 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 88 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ta vare på omtrent 1 dl av pastavannet før pastaen siles. Skyll persillen og sitronen. Finhakk hele persillen og finriv skallet fra sitronen (kun det gule). Del sitronen i to.
Del blomkålen i små buketter. Skyll og kutt eplet i små terninger. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen under omrøring i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Ta stekepannen av varmen, og vend inn kryddermiksen og epleterningene.
Sil pastaen og ha den tilbake i kjelen sammen med omtrent 1 dl av pastavannet. Vend inn halvparten av persillen, sitronskallet og 1 ss smør. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Riv mozzarellaen i mindre biter. Ha mozzarellaen og urtedressingen i en skål, rør det godt sammen og smak til med salt og pepper. Topp retten med mozzarellakremen, kjerneblandingen og resten av persillen. God middag!
Vel bekomme!