Linguine med sitron og persille, og pannestekt blomkål toppet med mozzarellakrem og sprø kjerner
15-20
Vegetar

Linguine med sitron og persille, og pannestekt blomkål toppet med mozzarellakrem og sprø kjerner

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Linguine med sitron og persille

linguine
Linguine (Hvete)
200 g
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
sitron
Sitron
1 stk
Pastavann
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Pannestekt blomkål

blomkål
Blomkål
½–1 stk
norsk eple
Norsk eple
1 stk
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke

Topping

mozzarella
Mozzarella (Melk, Laktose)
125 g
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 789 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 88 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Linguine med sitron og persilleTilbered pastaen som anvist på pakken. Ta vare på omtrent 1 dl av pastavannet før pastaen siles. Skyll persillen og sitronen. Finhakk hele persillen og finriv skallet fra sitronen (kun det gule). Del sitronen i to. 
  2. Pannestekt blomkål: Del blomkålen i små buketter. Skyll og kutt eplet i små terninger. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen under omrøring i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Ta stekepannen av varmen, og vend inn kryddermiksen og epleterningene. 
  3. Linguine med sitron og persille, fortsettelse: Sil pastaen og ha den tilbake i kjelen sammen med omtrent 1 dl av pastavannet. Vend inn halvparten av persillen, sitronskallet og 1 ss smør. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. 
  4. Topping: Riv mozzarellaen i mindre biter. Ha mozzarellaen og urtedressingen i en skål, rør det godt sammen og smak til med salt og pepper. Topp retten med mozzarellakremen, kjerneblandingen og resten av persillen. God middag!