Linguine med sitron og persille, og pannestekt blomkål toppet med mozzarellakrem og sprø kjerner
Vegetar

Linguine med sitron og persille, og pannestekt blomkål toppet med mozzarellakrem og sprø kjerner

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pastavann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Linguine
200 g
(Hvete)
Bladpersille
½ bunt
Sitron
1 stk
Pastavann
1 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Blomkål
½–1 stk
Norsk eple
1 stk
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Mozzarella
125 g
(Melk, Laktose)
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kjerneblanding
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 789 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 88 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ta vare på omtrent 1 dl av pastavannet før pastaen siles. Skyll persillen og sitronen. Finhakk hele persillen og finriv skallet fra sitronen (kun det gule). Del sitronen i to. 
 Del blomkålen i små buketter. Skyll og kutt eplet i små terninger. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen under omrøring i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Ta stekepannen av varmen, og vend inn kryddermiksen og epleterningene. 
 Sil pastaen og ha den tilbake i kjelen sammen med omtrent 1 dl av pastavannet. Vend inn halvparten av persillen, sitronskallet og 1 ss smør. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. 
Riv mozzarellaen i mindre biter. Ha mozzarellaen og urtedressingen i en skål, rør det godt sammen og smak til med salt og pepper. Topp retten med mozzarellakremen, kjerneblandingen og resten av persillen. God middag! 
Vel bekomme!