Ovnsbakt kyllingbryst og cherrytomater servert med mezze maniche, basilikumkrem og ruccolasalat

Ovnsbakt kyllingbryst og cherrytomater servert med mezze maniche, basilikumkrem og ruccolasalat

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • pastavann
  • salt
  • pepper
Rødløk
½ stk
Cherrytomater
½–1 pakke
Sous vide-kyllingfilet
300 g
Spinat
50 g
Smør
½ ss
(Melk)
Pasta
200 g
(Hvete)
Pastavann
1 dl
Rødløk
½ stk
Ruccola
50 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Basilikumolje
½–1 pakke
Crème fraîche
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 876 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt halve rødløken i tynne båter. Skyll og del cherrytomatene i to. Ha løken og tomatene i en ildfast form og legg kyllingen på toppen sammen med kraften fra pakken. Stek kyllingformen i ovnen i 15–20 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm og det har dannet seg en tomatsjy i bunnen av formen.
 Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før du siler av pastaen. Ha pastaen tilbake i kjelen.
Kutt den andre halvdelen av rødløken i tynne skiver. Skyll og tørk ruccolaen. Ha ruccolaen og løken i en bolle og vend inn balsamicovinaigretten.
 Visp sammen crème fraîchen og basilikumoljen i en skål. Smak til med salt og pepper. 
 Ta kyllingen ut av formen og la den hvile i omtrent 5 minutter. Skyll spinaten. Ha tomatsjyen fra formen og ½ ss smør i kjelen med pastaen og spe med ønsket mengde av pastavannet. Vend inn spinaten så den såvidt faller sammen, og smak til med salt og pepper. Kutt kyllingen i skiver. 
Server pastaen med kyllingen, basilikumkremen og ruccolasalaten. Vel bekomme!
Vel bekomme!