Ovnsbakt kyllingbryst og cherrytomater servert med mezze maniche, basilikumkrem og ruccolasalat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- pastavann
- salt
- pepper
Rødløk
½ stk
Cherrytomater
½–1 pakke
Sous vide-kyllingfilet
300 g
Spinat
50 g
Smør
½ ss
Pasta
200 g
Pastavann
1 dl
Rødløk
½ stk
Ruccola
50 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Basilikumolje
½–1 pakke
Crème fraîche
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 876 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt halve rødløken i tynne båter. Skyll og del cherrytomatene i to. Ha løken og tomatene i en ildfast form og legg kyllingen på toppen sammen med kraften fra pakken. Stek kyllingformen i ovnen i 15–20 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm og det har dannet seg en tomatsjy i bunnen av formen.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før du siler av pastaen. Ha pastaen tilbake i kjelen.
Kutt den andre halvdelen av rødløken i tynne skiver. Skyll og tørk ruccolaen. Ha ruccolaen og løken i en bolle og vend inn balsamicovinaigretten.
Visp sammen crème fraîchen og basilikumoljen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Ta kyllingen ut av formen og la den hvile i omtrent 5 minutter. Skyll spinaten. Ha tomatsjyen fra formen og ½ ss smør i kjelen med pastaen og spe med ønsket mengde av pastavannet. Vend inn spinaten så den såvidt faller sammen, og smak til med salt og pepper. Kutt kyllingen i skiver.
Server pastaen med kyllingen, basilikumkremen og ruccolasalaten. Vel bekomme!
Vel bekomme!