Ørretburger med med cheddar og chili, servert med marinert pak choysalat, mango og peanøtter
20-30

Ørretburger med med cheddar og chili, servert med marinert pak choysalat, mango og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • peanøtter,
  • melk,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • olivenolje
  • soyasaus
  • smør
  • olje

Marinert pak choysalat

pak choy
Pak choy
1 stk
lime
Lime
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
rød chili
Rød chili
½–1 stk
mango
Mango
1 stk
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Olivenolje
½ ss
Soyasaus (Soya)
½ ss

Ørretburger

ørretburger med cheddar og chili
Ørretburger med cheddar og chili (Fisk, Melk, Laktose)
260 g
Smør (Melk)
1 ss

Burgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Servering

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 891 kcal
  • Fett 56 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ikke så glad i rå pak choy? Wok den raskt i en varm stekepanne med litt olje før den vendes i marinaden. Smak til aiolien med litt soyasaus og limesaft.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Marinert pak choysalat: Skyll pak choyen, limen, korianderen og chilien. Skjær bort skallet fra mangoen og kutt mangokjøttet i terninger. Finriv skallet fra limen (kun det grønne), og ha limeskallet i en bolle sammen med 1 ts sukker, ½ ss olivenolje, ½ ss soyasaus og saften fra limen. Pisk det hele godt sammen til sukkeret er løst opp. Kutt pak choyen i strimler, grovhakk korianderen og finhakk chilien. Vend pak choyen, mangoen og ønsket mengde av chilien inn i marinaden. 
  3. Ørretburger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i omtrent 3 minutter på hver side. Ha 1 ss smør og litt soyasaus i stekepannen mot slutten av steketiden. Øs soyasmøret over burgerne med en skje, slik at de tar til seg den gode smaken.
  4. Burgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. 
  5. Marinert pak choysalat, fortsettelse: Vend korianderen og peanøttene inn i salaten rett før servering.
  6. Servering: Smør litt aioli på brødbunnene, og fyll med ørretburgerne og litt av salaten. Server resten av pak choysalaten på siden. Vel bekomme!