20-30
Glutenfri
Lettsaltet torskefilet med ovnsbakte gulrøtter, spinat, kokte poteter og smørsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- olje
Kokte poteter
Poteter
350 g
Ovnsbakte gulrøtter med spinat
Gulrøtter
400 g
Spinat
50 g
Smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 506 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en litt enklere tilberedning så kan potetene og fisken bakes i ovn sammen med gulrøttene og spinaten.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med 1 liter vann og ½ ss salt til fisken.
- Kokte poteter: Del potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
- Ovnsbakte gulrøtter med spinat: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll spinaten. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 15 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten.
- Smørsaus: Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Lettsaltet torskefilet: Skru ned varmen på kjelen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk.
- Nyt måltidet!