Lettsaltet torskefilet med ovnsbakte gulrøtter, spinat, kokte poteter og smørsaus
Glutenfri

Lettsaltet torskefilet med ovnsbakte gulrøtter, spinat, kokte poteter og smørsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Spinat
50 g
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Lettsaltet torskefilet
325 g
(Fisk)
Vann
1 l
Salt
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 506 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en litt enklere tilberedning så kan potetene og fisken bakes i ovn sammen med gulrøttene og spinaten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med 1 liter vann og ½ ss salt til fisken.  
 Del potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
 Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll spinaten. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 15 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten. 
Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skru ned varmen på kjelen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk.  
Nyt måltidet!
God middag!