20-30
Kyllingbryst med maiskrem, estragonbakte poteter og gulrøtter, servert med steinsoppsaus
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en steinsoppsaus med mye umami er dette skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- melk
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Ovnsbakte grønnsaker og kylling
Gulrøtter
400 g
Poteter
350 g
Estragon
1 bunt
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Maiskrem
Maiskorn
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Steinsoppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Soppulver
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 600 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 59 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker og kylling: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skyll og kutt potetene i fire. Fordel gulrøttene og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.
- Ovnsbakte grønnsaker og kylling, fortsettelse: Skyll og grovhakk estragonen. Ha kraften fra kyllingpakken i en liten kjele, og del kyllingen i to på langs. Strø estragonen over grønnsakene i ovnen når det gjenstår 8–10 minutter av steketiden, og legg kyllingen på toppen. Stek det hele sammen til kyllingen er gjennomvarm.
- Maiskrem: Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med litt salt.
- Steinsoppsaus: Ha sausen i kjelen med kyllingkraften fra steg 3, og varm opp på middels varme under omrøring. Smak til med steinsoppulveret.
- Skjær kyllingen i skiver før servering.