Salsicciakarbonader med potetpuré, løksjy, grønne erter og rørte tyttebær
4.22 (318)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- smør
- hvetemel
- vann
- olje
- salt
- pepper
- sukker
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Melk
1 dl
Smør
½ ss
Brokkoli
1 stk
Salsicciadeig
300 g
Gul løk
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel
½ ss
Vann
1–2 dl
Grønne erter
125 g
Rørte tyttebær
60 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 621 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 61 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere potetene hele og mose ertene til en puré.
Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Del brokkolien i mindre buketter. Form salsicciadeigen til små karbonader. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i et par minutter på hver side, til de har en jevn stekeskorpe. Ha karbonadene og brokkolibukettene over på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper i brokkolibukettene, og stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter, til karbonadene er gjennomstekte.
Skrell og kutt løken i to, og deretter i skiver. Varm opp stekepannen til middels varme, og stek løken i fettet fra karbonadene i 2–3 minutter, til løken er myk. Dryss over oksebuljongen og ½ ss hvetemel, og bland alt sammen. Hell over 1–2 dl vann, og la sjyen koke i omtrent 4 minutter. Smak til med salt, pepper, litt sukker og litt soyasaus.
Ha ertene i en liten kjele, dekk dem med vann, og kok raskt opp. Sil av vannet, og vend inn litt smør.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, under omrøring, til puréen er jevn. Smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!