Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker og knuste poteter, servert med soppsaus
20-30
Glutenfri

Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker og knuste poteter, servert med soppsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • smør
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Knuste poteter

poteter
Poteter
350 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Olivenolje
2 ss

Ovnsbakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
rødbete
Rødbete
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt

Kyllingfilet

sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g

Soppsaus

 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
Smør (Melk)
2 ss
Vann
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 694 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Knuste poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og beten i grove biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll og grovhakk bladpersillen, og vend den inn med grønnsakene rett før servering.
  4. Kyllingfilet: Ta vare på kraften fra pakken til kyllingen. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av steketiden. La kyllingen hvile et par minutter, og skjær den i skiver før servering.
  5. Soppsaus: Smelt 2 ss smør i en kjele på middels varme. Rør inn soppulveret og hønsebuljongen, og spe på med 2½ dl melk, ½ dl vann og kraften fra kyllingen. Kok opp under omrøring. Rør maisstivelsen sammen med 4 ss kaldt vann i en kopp. Hell blandingen i sausen mens den småkoker, litt og litt under omrøring, til ønsket konsistens. La sausen småkoke på lav varme frem til servering. Smak til med pepper.
  6. Knuste poteter, fortsettelse: Hell vannet av potetene, og knus dem lett sammen med en visp. Vend inn persilladen, 2 ss olivenolje, og krydre med salt og pepper.