Røkt svinebiff og mathvete med sitron og dill, servert med stekt rosenkål og pære
20-30
Laktosefri

Røkt svinebiff og mathvete med sitron og dill, servert med stekt rosenkål og pære

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Mathvete med sitron og dill

grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
mathvete
Mathvete (Hvete, Gluten)
1 pakke
dill
Dill
1 bunt
sitron
Sitron
1 stk
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Vann
4 ½ dl

Røkt svinekam

røkt svinekam uten ben
Røkt svinekam uten ben
300 g

Stekt rosenkål, pære og løk

sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
rosenkål
Rosenkål
200 g
pære
Pære
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 604 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Mathvete med sitron og dill: Ha buljongen og 4½ dl vann i en kjele, og kok opp. Skrell og finhakk hvitløken og halve sjalottløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 2 minutter, eller til det er blankt. Skyll mathveten i en sikt, og ha den i kjelen med løken. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til mathveten har kokt i 15–18 minutter, og har ønsket konsistens.    
  2. Røkt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet omtrent 2 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile under et lokk eller aluminiumsfolie frem til servering.   
  3. Stekt rosenkål, pære og løk: Kutt resten av sjalottløken i tynne båter. Rens og del rosenkålene i to eller fire. Skyll og kutt pæren i terninger. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og stek det hele i omtrent 3 minutter under omrøring. Krydre med litt salt og pepper.  
  4. Mathvete med sitron og dill, fortsettelse: Skyll, tørk og finhakk dillen. Skyll og finriv skallet fra sitronen (kun det gule), og finriv Grana Padanoen. Vend dillen, sitronskallet og osten inn i mathveten. Den skal ha en lett rennende konsistens. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.  
  5. Håper det smaker!