Laktosefri
Hjertesalatblader med soyawokket storfe, svin- og linsedeig, eplesalsa og peanøtter
4.08 (282)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- olje
- pepper
Fullkornsris
135 g
Hjertesalat
1 stk
Norsk eple
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 712 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 76 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt endene av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Bland epleterningene sammen med korianderen i en serveringsskål, og vend inn saft fra halve limen og litt salt og pepper.
Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Ha i løken, hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett woksausen, og kok opp.
Kutt resten av limen i båter. Fyll salatbladene med risen, kjøttet, eplesalsaen og peanøttene, og server limebåtene ved siden av. Vel bekomme!
God middag!