Ovnsbakt gresskarsuppe med lettsaltet torsk, svart ris og basilikumolje
30-40

Ovnsbakt gresskarsuppe med lettsaltet torsk, svart ris og basilikumolje

Flaskegresskaret har en søt, nøtteaktig smak, og egner seg perfekt til supper og i kombinasjon med lettsaltet torsk.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Svart ris

svart ris
Svart ris
125 g
Vann
1 l

Ovnsbakt gresskar og torsk

flaskegresskar
Flaskegresskar
½–1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g

Suppe

grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
8–10 dl

Topping

basilikumolje
Basilikumolje
1 pakke
krutonger
Krutonger (Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 894 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 104 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Svart ris: Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
  3. Ovnsbakt gresskar og torsk: Skrell gresskaret, kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i små terninger. Skrell hvitløken og løken. Kutt løken i båter. Fordel gresskarbitene, løken og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til gresskarterningene er gylne og møre. Legg torsken over grønnsakene i ovnen når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.   
  4. Suppe: Kok opp 8 dl vann i en kjele og ha i grønnsaksbuljongen. Ha hvitløken, løken, crème fraîchen og ¾ av gresskarterningene i buljongvannet. Resten av gresskarterningene skal brukes som topping. Kjør det hele sammen med en stavmikser til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Ha mer vann i suppen hvis det trengs. Flak opp fisken i mindre biter.     
  5. Topping: Topp suppen med resten av gresskarterningene, risen, fisken, basilikumoljen og krutongene.