Konfiterte kyllinglår med kremet steinsopprisotto, toppet med karamelliserte jordskokker og aspargesbønner
30-40
Glutenfri

Konfiterte kyllinglår med kremet steinsopprisotto, toppet med karamelliserte jordskokker og aspargesbønner

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Karamelliserte jordskokker

jordskokker
Jordskokker
250 g
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
dill
Dill
1 bunt
rødløk
Rødløk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Kyllinglår

konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
550 g

Steinsopprisotto

risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
soppulver
Soppulver
1 pakke
sjalottløk
Sjalottløk
½–1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sitron
Sitron
½–1 stk
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Vann
5 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 981 kcal
  • Fett 49 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Karamelliserte jordskokker: Skrubb jordskokkene godt, og del dem i to på langs. Skyll og kutt vekk endene på bønnene. Skyll og plukk dillen fra de groveste stilkene. Skrell og kutt løken i tynne båter. Kok jordskokkene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet, og la jordskokken dampe godt av seg. 
  3. Kyllinglår: Del hvert kyllinglår i to ved leddet. Ha kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Varm kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomvarm og resten av retten er klar.
  4. Steinsopprisotto: Ha buljongen, steinsoppulveret og 5 dl vann i en kjele, og kok opp. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 3 minutter, eller til det er blankt. Vend inn risottorisen og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter, og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand.
  5. Karamelliserte jordskokker, fortsettelse: Legg jordskokkene med snittflatene ned i en stekepanne, og ha over litt olje og 1 ss smør. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og stek jordskokkene i omtrent 4 minutter, eller til de har en gyllen stekeskorpe. Snu jordskokkene, ha i bønnene og løken, og stek videre i omtrent 2 minutter til. Øs smøret over grønnsakene, krydre med litt salt og pepper, og topp med dillen. 
  6. Steinsopprisotto: Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) og Grana Padanoen på et rivjern. Vend sitronskallet og osten inn i risottoen. Risottoen skal ha en lett rennende konsistens. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.