Pannestekt kveitefilet med potetpuré, balsamicobakte rødbeter og løk, servert med eplesmørsaus
35-45
Glutenfri

Pannestekt kveitefilet med potetpuré, balsamicobakte rødbeter og løk, servert med eplesmørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetpuré

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
½–1 dl
Smør (Melk)
½ ss

Balsamicobakte rødbeter og løk

rødbeter
Rødbeter
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss

Eplesmørsaus

norsk eple
Norsk eple
1 stk
smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
½–1 pakke

Pannestekt kveitefilet

kveitefilet m/skinn
Kveitefilet m/skinn (Fisk)
325 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 774 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan enten koke eller ovnsbake potetene sammen med rødbetene for å forenkle retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Potetpuré: Skrell potetene og kok dem i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
  3. Balsamicobakte rødbeter og løk: Skrell og kutt rødbetene i omtrent 2 cm tykke skiver. Skrell og del sjalottløken i to på langs. Fordel rødbetene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten og 1 ss olivenolje. Stek det hele i ovnen i 20 minutter, til det er gjennomstekt. Skyll persillen og plukk bladene fra stilkene. Skill løklagene fra hverandre før servering, og vend persillen inn med grønnsakene. 
  4. Eplesmørsaus: Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha smørsausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm, og tilsett epleterningene rett før servering.
  5. Pannestekt kveitefilet: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær skinnet av fisken om ønskelig, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side.
  6. Potetpuré, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt under omrøring, til du har en jevn puré. Bruk gjerne en miksmaster hvis du har. Smak til med salt og pepper. 
  7. God middag!